Finbygrändin maatalousmuseo

Finbygrändin museo sijaitsee Tenholassa, Raaseporissa. Täällä voit tutustua hevostyövälineisiin, puimureihin, traktoreihin laitteineen, työkaluihin sekä esinerikkaaseen kotitalousosastoon.

Museon esinekokoelma kertoo maatalouden koneellistumisesta 1900-luvun alusta vuoteen 1980. Maatalouskoneiden joukossa voi ihailla Suomen luultavasti ensimmäistä itsekulkevaa säiliöleikkuupuimuria, Bolinder Munktel vuodelta 1954, ja Fiskarsin kyntöauraa, jolla voitettiin kyntämisen maailmanmestaruus vuonna 1974 Helsingin Viikissä. Lisäksi voit tutustua pajaan 1910-luvulta.

 VUODEN NÄYTTELY:  suomalaisia pöytämitaleja, ansio- ja kunniamerkkejä. Mitaleja yhteensä 90, lisäksi pöytäviirejä , diplomeja ja palkintoja. Suurin osa maatalousaiheisia, löytyy myös militaria kuten sururisti ja kotirintamanaisen mitali myös ansioristejä ja ritarimerkkejä, muita mitaleja kuten Mannerheim 4.6 1960, Hanko 100 vuotta ja Fiskars 300 vuotta.    

                                      

Monipuoliselta kotitalousosastolta löydät esineitä, joita on käytetty kodeissa entisinä aikoina. Kokoelmaan kuuluu astioita, keittiövälineitä, sähkölaitteita, maatalouskirjallisuutta, vähän leikkikaluja sekä kalastus-ja metsästysvälineitä.  

Koululuokille ja päiväkotiryhmille ilmainen sisäänpääsy.

Radio Vega Västnyland on tehnyt videoreportaasin museosta (linkki reportaasiin).